top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverInterieur by Tess

Een waterontharder biedt veel meer voordelen dan wij vooraf dachten

Tijdens de corona lockdown maakten wij verbouwplannen (net als de rest van Nederland 😊). De verbouwing van onze badkamer stond al op de planning, maar ook de benedenverdieping wilden wij aanpakken. Instagram en Pinterest waren onze inspiratiebronnen. Al gauw werden wij verliefd op zwarte kranen. Ze geven een mooi contrast bij de witte wanden die wij voor ogen hadden. We wilden een zwarte douchekraan, zwarte wastafelkraan en ook een zwarte kokend waterkraan in de keuken. Maar zwarte kranen en kalk gaan niet goed samen. We lieten ons informeren en meerdere mensen raadde het ons af. Tenzij je een waterontharder hebt!

Hoe werkt een waterontharder Je ziet tegenwoordig veel reclames voor waterontharders. In veel verschillende prijsklassen. We kwamen er al snel achter dat een simpele magneet om je waterleiding zetten met een tiewrap niet werkt. Een manier die wel werkt om kalk uit water te halen is een systeem dat werkt op kunstharsbolletjes die kalk aan zich binden en zo het water ‘zacht’ maken. Na verloop van tijd zijn deze kunstharsbolletjes verzadigd met kalk en nemen ze geen kalk meer op. Om dat voor te zijn moeten de bolletjes om de zoveel tijd gespoeld worden met zout water. Gelukkig hoef je dat niet zelf te doen. Daar zijn apparaten voor die dat automatisch voor je regelen. Op zoek naar een goede waterontharder We gingen ons verdiepen in waterontharders. Zoeken op internet, recensies lezen en offertes opvragen. Op Instagram heb ik ook gezocht op #waterontharder. Iemand die ik volgde heeft ook een waterontharder en ik vroeg naar haar ervaringen. Ze was enorm enthousiast over de werking van de waterontharder van Mooiwater. Ook over de nette en snelle service. Dat was fijn om te horen. Op Google lazen we veel positieve reacties over Mooiwater. Klanten waarderen ze gemiddeld met een 9,2. We besloten een vrijblijvende offerte op te vragen op hun website. We vulden een paar vragen in en nog dezelfde dag zat de offerte in onze mailbox. Erg uitgebreid en duidelijk. Eigenlijk is er voor ieder type huishouden wel een waterontharder. Of je nu klein of groter woont. Er zijn verschillende formaten op basis van jouw waterverbruik en gezinssamenstelling:

De voordelen van een waterontharder Een waterontharder biedt veel meer voordelen dan wij vooraf dachten: - Je sanitair heeft geen kalkresten en je douchescherm is heerlijk schoon; - Je huid voelt na het douchen niet droog aan. Ook daarna heb ik eigenlijk geen bodylotion meer nodig; - Je haar voelt een stuk zachter; - Vermindering van eczeem en psoriasis. Dat was totaal nieuw voor ons! En mede dit punt was voor ons doorslaggevend om een waterontharder te kiezen. 2 personen in ons huishouden hebben last van eczeem en dat is zo enorm veel verminderd sinds wij een waterontharder hebben. Yes, geen jeukende armen en benen meer! - De vaat komt veel glanzender uit je vaatwasser. Die doffe witte aanslag is weg; - Een betere werking en 50% besparing op schoonmaakmiddelen; - Verlengt de levensduur van je apparaten zoals je vaatwasser, wasmachine, Quooker en strijkijzer ed.; - Ik gebruik minder wasmiddel en het wasgoed is zachter dan voorheen; - Je bespaart op je energiekosten. Dit moeten wij nog ervaren aangezien wij hem net een half jaar hebben;

- Als je je auto wast heb je een streep loos resultaat. Oké, wij gaan door de wasstraat maar mocht ik ooit de geest krijgen dan is het een fijn idee 😊

Wij kozen de zwarte Excellent Compact waterontharder

Ja inderdaad, zwart. Het oog wil namelijk ook wat haha. Hij staat bij ons in de gangkast die regelmatig open gaat. We hadden nog even wat vragen over de installatie, maar ook die werden duidelijk en snel beantwoord. Installatie was al snel mogelijk. En na installatie kun je direct genieten van je kalkvrije water! Het leuke was dat tijdens de installatie de hardheid van het water gemeten wordt.

Gemiddeld is dit in Nederland 8. In Schiedam bleken wij 9 te hebben.

Door middel van een test kon ik meteen het verschil meten bij water dat ik getapt had voor de plaatsing van de waterontharder, en het water dat na installatie uit de kraan kwam. De hardheid ging van 9 naar 0. En wat bleek? Ook het water smaakte anders! Het smaakt nu alsof je bronwater drinkt. Nog een fijne bijkomstigheid.



Kalktest

Mooiwater raadde ons aan een kalktest uit te voeren. Toen de waterontharder geïnstalleerd werd hadden wij nog een waterkoker. We maakten een voor-foto van de binnenkant van de waterkoker op de ochtend van de plaatsing. Toen zijn we de waterkoker gewoon gaan gebruiken met ons nieuwe kalkvrije water. De waterkoker hebben we tussendoor niet schoongemaakt. Na 2 weken maakte ik een na-foto. En zie hier het verschil! Uitleg is overbodig lijkt mij!

Zijn er ook nadelen?

Eerlijk is eerlijk, een waterontharder is even een investering. Je hebt waterontharders van Mooiwater vanaf 990 euro. Op de website van Mooiwater kun je een vrijblijvende offerte aanvragen. Ook moet je het zout ongeveer om de 4 tot 6 weken bijvullen. Kwestie van een klepje open doen en de zoutblokjes erin gieten. De emmers zout moet je dus apart bestellen maar dat zijn de kosten niet. Het is een eenmalige investering met daarna alleen maar voordelen! Meer informatie of vrijblijvend een offerte aanvragen? Check de site van Mooiwater!



1.679 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page